De Jong peinst niet over PSV-vertrek: 'Nee, dat heb ik niet overwogen'

De Jong peinst niet over PSV-vertrek: 'Nee, dat heb ik niet overwogen'

16-12-2019 16:33 Laatste update: 17:02
60

John de Jong heeft er geen moment aan gedacht om ook zelf op te stappen bij PSV na het ontslag van trainer Mark van Bommel. De technisch directeur stelde samen met de coach de selectie samen en geeft aan dat het hem pijn doet dat het niet meer werkte met Van Bommel.

"We hebben de selectie samen neergezet. Daar hebben we goed over gesproken", wordt De Jong geciteerd door de NOS. Desondanks heeft hij geen moment gedacht aan een vertrek uit Eindhoven. "Nee, dat heb ik niet overwogen."

"Uiteindelijk moet ik de lange termijn bewaken", vervolgt de technisch directeur. "De trainer is voor de korte termijn. Ik ben teleurgesteld dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Maar daar ben je de directie voor." 

"Dit doet pijn. Pijn bij heel PSV intern. En die pijn voel ik ook. Dat is de veeleisendheid die we naar elkaar toe hebben." De relatie tussen Van Bommel en De Jong was volgens de technisch directeur prima, ook na het besluit van maandagochtend. "We konden tot aan de laatste dag goed met elkaar opschieten. Uiteindelijk is het een reeks van twaalf wedstrijden waarin me maar twee keer gewonnen hebben. Het blijft altijd een moeilijke beslissing wanneer je het doet. Mark is een echte PSV-man. Zijn karakter krijg je erbij, hij is een op en top professional."