Telstar laat Ajax bibberen en komt één doelpunt tekort voor megastunt

18-12-2019 20:20 Laatste update: 20:26
121

Ajax heeft zich zonder te overtuigen geplaatst voor de derde ronde van de KNVB Beker. Het bescheiden Telstar, de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie, wist drie keer te scoren, maar trok aan het kortste eind tegen de landskampioen: 4-3.

Ajax-trainer Erik ten Hag koos in Velsen-Zuid voor onder meer Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang, terwijl hij vasthield aan het grootste deel van de basiself die afgelopen zondag onderuit ging tegen AZ. De eerste kans bij Telstar - Ajax was verrassend genoeg voor de thuisclub. Telstar-spits Reda Kharchouch kopte de bal over.

Swingend was het allerminst, maar bij de eerste de beste kans voor Ajax was het raak: Noa Lang tikte een voorzet van Donny van de Beek binnen: 0-1. Amper drie minuten later vergrootte Ajax de voorsprong via Sergiño Dest, die scoorde op aangeven van aanvoerder Dusan Tadic.

Het antwoord van Telstar kwam op slag van rust. Uitgerekend Frank Korpershoek, naast speler van Telstar ook werkzaam als jeugdtrainer bij Ajax, kopte de 1-2 binnen. Hij troefde Noussair Mazraoui af bij een corner. Kort na rust bracht Ajax de marge weer naar twee goals. Ekkelenkamp tikte de rebound binnen na een zwabberschot van Tadic.

Toen Dest zijn tweede van de avond maakte, leek de volgende bekerronde in de Ajax-tas te zitten, maar niets bleek minder waar. Benaissa Benamar maakte de 2-4 uit weer een corner en drie minuten voor tijd werd het zelfs 3-4 via Kharchouch. Verder liet Ajax het echter niet meer komen. De Amsterdammers spelen voor de winterstop alleen nog tegen ADO Den Haag.