Update: 'Ajax toch niet akkoord met Braziliaans bod: Overmars wil meer geld'

Update: 'Ajax toch niet akkoord met Braziliaans bod: Overmars wil meer geld'

19-12-2019 21:04 Laatste update: 25-12-2019 16:45
85

Ajax neemt in januari definitief afscheid van miskoop Luis Manuel Orejuela, verzekeren Braziliaanse media donderdag. De Eredivisie-kampioen heeft een akkoord bereikt met Flamengo over de Colombiaan, meldt Liberdade FM.

Ajax nam Orejuela in 2017 voor zo'n 3,5 miljoen euro over van Deportivo Cali in zijn geboorteland. De 24-jarige rechtsback kwam echter geen moment in het stuk voor in Amsterdam en werd begin dit kalenderjaar verhuurd aan Cruzeiro. Beide clubs kwamen een optie tot koop overeen van 1,5 miljoen euro, maar de degradatie van de gevallen Braziliaanse grootmacht gooide roet in het eten.

Flamengo, dat zich tot kampioen van Brazilië kroonde, profiteert daarvan, zo schrijft het Braziliaanse medium. Die club is reeds akkoord met Orejuela over zijn salaris, contractduur en tekengeld. Ook met Ajax is al overeenstemming bereikt. Flamengo speelt zondag de finale van het WK voor clubs tegen Liverpool. Naar verwachting wordt de komst van de Colombiaan daarna aangekondigd.

Update: Ajax heeft toch nog geen akkoord bereikt met Flamengo over de transfer van Orejuela, meldt de Braziliaanse tak van ESPN. Directeur Marc Overmars van de Eredivisie-kampioen zou meer geld willen zien dan de 1,5 miljoen euro die was afgesproken met Cruzeiro. Flamengo en Palmeiras, dat ook interesse toont, moeten met drie miljoen over de brug komen. Daar zijn die clubs tot dusver niet toe bereid.

Cruzeiro had een optie tot koop op de Colombiaanse rechtsback, maar beschikt door de degradatie vermoedelijk niet over de financiële middelen om hem aan te trekken. Orejuela heeft een contract tot medio 2022 in Amsterdam.