Feyenoord met schrik vrij tegen Cambuur: Senesi schiet Rotterdammers ronde verder

19-12-2019 22:34 Laatste update: 23:03
184

Feyenoord is met de schrik vrijgekomen op bezoek bij SC Cambuur. De thuisploeg was grote delen van de wedstrijd de betere partij, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt. Steven Berghuis zette zijn ploeg op prachtige wijze op 0-1, maar zag Robin Maulun via een strafschop al snel de 1-1 maken. De matchwinner voor Feyenoord werd uiteindelijk Marcos Senesi, die van dichtbij raak schoot: 1-2.

Voor Feyenoord was de KNVB Beker de enige optie op een prijs dit seizoen, maar dat was in de eerste helft absoluut niet te zien aan het spel van de Rotterdammers. Cambuur kreeg de betere kansen, maar vergat zichzelf te belonen. Erik Schouten, de aanvoerder van de Friezen, was het dichtst bij een treffer in de eerste helft, maar hij kopte achter Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer op de paal.

Feyenoord leek in eerste instantie wakker toen beide teams aan de tweede helft begonnen. Nicolai Jörgensen kreeg een levensgrote kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar hij schoot niet voor het eerst dit seizoen op ongelukkige wijze naast. De Deen speelde een ongelukkige wedstrijd en kwam wederom niet tot scoren.

Het leek uiteindelijk toch allemaal goed te komen voor Feyenoord. Berghuis trok vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en krulde de bal met zijn linker heerlijk in de bovenhoek achter Cambuur-keeper Sonny Stevens. Het was een mooi verjaardagscadeau voor de aanvaller, die zijn 28e verjaardag vierde.

De Rotterdammers konden echter niet lang genieten van de voorsprong. Na een overtreding van Renato Tapia ging de bal op de stip aan de andere kant van het veld. Robin Maulun ging achter de bal staan en schoot deze beheerst achter Vermeer voor de 1-1.

Cambuur probeerde vervolgens door te drukken en kwam een aantal keer gevaarlijk voor Vermeer, maar een doelpunt maken lukte maar niet. Aan de andere kant van het veld was het wél raak: Sinisterra legde de bal goed voor op Senesi, die de bal via een Cambuur-speler op de doellijn achter Stevens werkte. Zo kwam Feyenoord dus met de schrik vrij in Leeuwarden, maar was het schrikwekkend om te zien hoeveel moeite het team van Dick Advocaat had om het spel te maken in Friesland. Cambuur was grote delen van de wedstrijd zelfs de betere ploeg, maar vergat zichzelf te belonen.