'Van Bommel echt een toptrainer, ik zal contact met hem blijven houden'

'Van Bommel echt een toptrainer, ik zal contact met hem blijven houden'

23-12-2019 08:05
52

Mohamed Ihattaren is het nog altijd niet eens met het ontslag van trainer Mark van Bommel bij PSV. De zeventienjarige spelmaker heeft veel aan de oud-international te danken, benadrukt hij.

Het was Van Bommel die Ihattaren bij het eerste elftal haalde. Zijn ontslag kwam dan ook hard aan bij de aanvallende middenvelder. "Hoe ik dat beleefde? Met een brok in m'n keel natuurlijk", zegt Ihattaren in De Telegraaf. "Hij is echt een toptrainer, maar anderen zagen het anders. Ik had zéker een goede band met hem en zal contact blijven houden, natuurlijk."

Van Bommel was belangrijk voor Ihattaren, toen die dit jaar zijn vader verloor. Die steun maakte de band tussen de twee nog hechter. "Natuurlijk, daarom zal ik de trainer nooit vergeten", zegt de jeugdinternational, die blij is dat hij even afstand kan nemen van het voetbal. "Er is zoveel gebeurd de laatste weken, maanden. Je leert heel snel, heel veel."

Ondanks het persoonlijke leed bleef Ihattaren het voortouw nemen bij PSV. "Waarom zou ik opeens anders moeten voetballen? Het geeft me extra kracht, om mijn vader – en ook mijn moeder – trots te maken. Ik doe het juist voor hen. Het is niet makkelijk, want elke dag denk je daar nog aan. Elk moment. Voetbal is een uitlaatklep, maar ook dán denk je eraan."