Fer vol lof over 'voortreffelijke' Feyenoorder: 'Hij loopt veel, héél veel zelfs'

Fer vol lof over 'voortreffelijke' Feyenoorder: 'Hij loopt veel, héél veel zelfs'

30-12-2019 06:50
50

Leroy Fer is zéér te spreken over de samenwerking met Orkun Kökcü. De negentienjarige middenvelder van Feyenoord maakte in de eerste seizoenshelft veel indruk op de elfvoudig Oranje-international.

Fer en Kökcü verschillen tien jaar, maar het leeftijdsverschil speelt op het veld geen rol. Het valt de Feyenoord-routinier op dat zijn jongere teamgenoot nauwelijks gestuurd hoeft te worden. "Dat is bijna niet nodig. Hij ziet het spel al zo goed. Hij is technisch voortreffelijk, hij is lichtvoetig en hij loopt veel. Héél veel zelfs", vertelt Fer in een interview met De Telegraaf.

"Geef Orkun de bal maar, hij weet wanneer er iemand in zijn rug zit. Hij wil hem ook altijd hebben", vervolgt hij zijn lofzang. "En toch zijn we totaal verschillende spelers natuurlijk. Hij is aanvallender, hij is technisch beter en hij is vaker gevaarlijker voor het doel. Hij moet ook meer gaan scoren, al zat die bal tegen FC Utrecht er vlak voor de kerst heerlijk in."

Feyenoord klom in de laatste weken voor de winterstop op naar de vijfde plaats in de Eredivisie. Fer en Kökcü zijn een zekerheidje in de basiself van trainer Dick Advocaat.