Klinsmann bevestigt: Kalou krijgt vrijaf door concurrentie van 'raket' Dilrosun

Klinsmann bevestigt: Kalou krijgt vrijaf door concurrentie van 'raket' Dilrosun

31-12-2019 06:55
26

Salomon Kalou heeft geen toekomst meer bij Hertha BSC. Trainer Jürgen Klinsmann bevestigt dat de voormalig aanvaller van Feyenoord niet met de Bundesliga-formatie afreist naar Florida voor een trainingskamp in januari.

Kalou krijgt in de komende transferperiode de kans om een nieuwe club te vinden. "Ik had een goed gesprek met Sala. Hij ziet natuurlijk ook dat hij niet aan bod komt", zegt Klinsmann tegen Kicker. "Je hebt met Javairô Dilrosun op links en Dodi Lukebakio op rechts twee raketten. Daarom wordt het moeilijk voor hem. Hij is realistisch en ziet dat die jongens komen en voorbijschieten."

"Ik heb hem gezegd 'neem je tijd, je hoeft nu niet hier op de training te zijn'. Hij is een echte prof en een topkerel", vervolgt de Duitse oefenmeester. De 34-jarige Ivoriaan wil in de nadagen van zijn loopbaan graag aan spelen toekomen. Hij heeft nog een contract tot medio 2020 in Berlijn.

Kalou is sinds de zomer van 2014 actief bij Die Alte Dame. Hij was jarenlang een vaste waarde in de Duitse hoofdstad en droeg zelfs de aanvoerdersband. Sinds dit seizoen zit de aanvaller echter vaker dan hem lief is op de bank. Kalou kwam eerder ook uit voor Lille en Chelsea.