'ADO Den Haag wil Pardew na dit seizoen alweer vervangen door Steijn'

'ADO Den Haag wil Pardew na dit seizoen alweer vervangen door Steijn'

01-01-2020 10:05
30

Hoewel ADO Den Haag kort voor de feestdagen in zee ging met Alan Pardew, blijft Maurice Steijn topkandidaat om aan de slag te gaan in de Hofstad. Volgens Voetbal International richt ADO het vizier na dit seizoen weer op de 46-jarige trainer.

Steijn gaf vorige maand aan dat hij niet tussentijds wil instappen, maar dat hij openstaat voor een terugkeer in de zomer. Volgens de voormalig oefenmeester van VVV-Venlo ziet het 'hele verhaal en toekomstplaatje bij ADO' er goed uit. Volgens VI hebben beide partijen desondanks geen bindende afspraken gemaakt over de toekomst.

De Haagse club zet in op een terugkeer van Steijn, maar die heeft tot de zomer de optie om elders aan de slag te gaan. Een eventuele degradatie uit de Eredivisie vormt voor hem geen belemmering. Steijn stond eerder al tweeënhalf jaar aan het roer bij ADO. In februari 2014 werd hij ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Hij boekte vervolgens veel succes bij VVV, voordat hij afgelopen zomer naar Al-Wahda vertrok. Daar werd Steijn al na drie duels aan de kant gezet.

Pardew staat na de winterstop voor de taak om ADO weg te leiden uit de degradatiezone. De Hagenaars staan momenteel zeventiende, een plek die aan het einde van de rit degradatie betekent. De achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt drie punten.