Brood sabelt NAC Breda-directie neer: 'Zo is het niet gegaan'

Brood sabelt NAC Breda-directie neer: 'Zo is het niet gegaan'

04-01-2020 10:05
64

De veelbesproken situatie tussen clubicoon Rob Penders en NAC Breda leverde vorig seizoen veel (boze) reacties op. Volgens NAC wilde Ruud Brood zijn eigen technische staf formeren, waar clubicoon Penders geen deel van uit zou maken, maar dat klopt niet, zegt hij zelf.

Brood laat in een exclusief interview met De Telegraaf weten dat NAC juist niet door wilde met Penders, die per telefoon te horen kreeg dat hij plaats moest maken. "Bij mijn eerste gesprek met NAC kreeg ik direct te horen dat ze wilden doorselecteren in de staf en dat het contract van Rob Penders niet verlengd zou worden."

"Toen zei ik tegen interim-directeur Nicole Edelenbos: dat moeten jullie goed managen, want dat is een jongen van de club en daar kun je niet zomaar aan voorbij gaan. Daarmee zijn ze dus de fout ingegaan en dat heb ik hen kwalijk genomen", zegt Brood.

"Ze hebben het Penders telefonisch verteld en daarop heeft hij direct de media gezocht. Daarna hebben ze gezegd dat ík besloten had om met een nieuwe staf te werken. Maar zo is het niet gegaan, want die beslissing om niet door te gaan met Penders was dus voor mijn eerste gesprek al genomen."

Brood (57) werd vorig jaar aangesteld als opvolger van de opgestapte Mitchell van der Gaag. Hij nam Regillio Vrede mee als zijn assistent. Penders en Maurice Verberne maakten na de aanstelling van Brood geen deel meer uit van de technische staf.