'FC Barcelona en Valverde uit elkaar: EK laatste kunstje Koeman bij Oranje'

'FC Barcelona en Valverde uit elkaar: EK laatste kunstje Koeman bij Oranje'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 10:25vr 10-01-2020 om 10:25

Laatste update: vrijdag 10 januari 2020 om 11:57vr 10-01-2020 om 11:57

Ronald Koeman kan zich opmaken voor een droomtransfer naar FC Barcelona. Althans, dat meldt Cadena SER. Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu wil de bondscoach van het Nederlands elftal na het EK naar Camp Nou halen.

In Barcelona groeit het gevoel dat de huidige trainer Ernesto Valverde bezig is aan zijn laatste seizoen. Barça verloor slechts één van de laatste vijf wedstrijden, met de tumultueuze Supercopa-nederlaag tegen Atlético Madrid (2-3) als nieuw dieptepunt. Valverde zou zelf ook geen heil meer zien in een langere samenwerking.

Barça richt daarom het vizier op kandidaat-opvolgers. Volgens het Spaanse Cadena SER is Koeman, die al vaker is genoemd, de grote favoriet van voorzitter Bartomeu. Het is de bedoeling dat de Oranje-bondscoach na het EK de overstap maakt naar Camp Nou. Mocht Valverde er een 'catastrofe' van maken in de rest van het seizoen, dan stelt Barça een interim-trainer aan.

Het vertrek van Valverde en vermeende komst van Koeman lijkt een één-tweetje: de Oranje-bondscoach heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit aan het roer wil staan in Camp Nou. Door zijn winnende doelpunt in de Champions League-finale van 1992 geldt hij als clublegende.

In het KNVB-contract van Koeman staat een zogeheten Barça-clausule, zo bleek vorig jaar. "Het gaat alleen om Barcelona en alleen om een moment na het EK", verklaarde hij in november. "Ik ga nu niet weg, dat is honderd procent zeker." Barça zal een bedrag moeten betalen om Koeman los te weken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws