Ten Hag: 'Vorig jaar was het makkelijk, met vijftien spelers die het invulden'

Ten Hag: 'Vorig jaar was het makkelijk, met vijftien spelers die het invulden'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 19:52ma 13-01-2020 om 19:52

Erik ten Hag erkent dat het voor hem dit seizoen moeilijker is om de juiste formatie te vinden dan vorig seizoen. Dat heeft volgens de oefenmeester van Ajax te maken met tegenslagen, die de Amsterdamse selectie ook wel extra sterk gemaakt heeft.

Ajax moet dit seizoen een beroep doen op meer spelers dan vorig jaar, erkent Ten Hag. "Vorig jaar was het vele malen makkelijker", zegt hij tegenover Ajax TV. "Toen stond het team al snel en hadden we veertien, vijftien spelers die het invulden. Dit seizoen is dat anders. We hebben veel meer tegenslagen en daar moeten we mee omgaan. Maar dat doen we tot nog toe goed."

De blessures voor David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad waren een hard gelag voor de Amsterdammers. "Een hele grote tegenvaller", omschrijft Ten Hag die periode. "Je rekent er niet op dat drie spelers binnen korte termijn achter elkaar wegvallen. Dan moet de selectie dat opvangen en dat hebben we geprobeerd. We hebben daarbij wel wat kleerscheuren opgelopen, maar we staan nog steeds waar we willen staan en we zijn op drie fronten actief."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Ajax moet alles doen om Ten Hag aan boord te houden

(4662 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws