Ten Hag: 'Je ziet dat ze moeite hebben, jeugdvoetbal is net even anders'

Ten Hag: 'Je ziet dat ze moeite hebben, jeugdvoetbal is net even anders'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 08:37di 14-01-2020 om 08:37

Erik ten Hag nam diverse jonge talenten mee naar het trainingskamp van Ajax in Qatar. Spelers als Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Kenneth Taylor kregen de kans om 'aan het grote werk te ruiken', vertelt de oefenmeester aan Ajax TV.

"De eerste stapjes in het grote mannenwerk", aldus Ten Hag. "Dat is een beetje de filosofie van mij en die van Ajax. Je ziet wel dat ze moeite hebben. Jeugdvoetbal is toch net even iets anders dan waar wij mee bezig zijn. Maar dat is prima. Ze laten zien waarom ze hier horen te zijn, want ze hebben potentieel, maar tegelijkertijd hebben ze nog veel te leren."

Ünüvar, door velen getipt als één van de grootste talenten bij Ajax, maakte tegen KAS Eupen zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers. Hij maakt een 'uitstekende' indruk, stelt Ten Hag. "Hij laat zien dat hij heel veel kwaliteiten heeft. Maar zoals ik net al zei: hij heeft hij nog veel te leren. Dat is ook logisch. Hij moet meer inhoud gaan kweken. Dat hij een heel aantrekkelijke speler kan worden, is in de eerste plaats aan hem. Wij zullen hem daarbij helpen."

Ook Juan Familia-Castillo mocht mee naar Qatar. De twintigjarige linksback wordt gehuurd van Chelsea, met een optie tot koop. "Hij heeft natuurlijk een Ajax-verleden. Hij kent de filosofie, maar kwam laat binnen. Hij heeft een aantal kwaliteiten, zeker aan de bal en in aanvallende zin. Verdedigend en positioneel kan het wat beter, net als in de samenwerking en timing naar voren toe. Maar dat hij een aantal vaardigheden heeft, zowel fysiek als technisch, is duidelijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws