Sturing ziet 'Ziyech van Vitesse' steeds fitter worden: 'Zorgt voor creativiteit'

Sturing ziet 'Ziyech van Vitesse' steeds fitter worden: 'Zorgt voor creativiteit'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 08:03do 16-01-2020 om 08:03

Laatste update: donderdag 16 januari 2020 om 08:11do 16-01-2020 om 08:11

Edward Sturing werkt op het trainingskamp in het Portugese Alcantarilha hard om de juiste spelopvattingen in de Vitesse-ploeg te slijpen. De coach kreeg daarnaast weer de beschikking over Oussama Tannane, die terugkeerde van een blessure.

"Ik wil via de Hollandse stijl voetballen met een 4-3-3 systeem, waarbij we dominant voetballen en meer naar voren spelen", steekt Sturing meteen van wal in gesprek met De Telegraaf. "Dat is wel een omslag, want de vorige hoofdtrainer had andere ideeën over voetbal. Daar is niks mis mee. Ik geeft altijd als voorbeeld dat Guardiola en Mourinho allebei alles gewonnen hebben wat er te winnen valt, maar dat ze dat wel op heel verschillende manieren hebben gedaan."

Sturing kan in de tweede seizoenshelft weer beschikken over Tannane, die steeds fitter wordt na zijn blessure. "Het zag er goed uit. Hij is een speler die voor creativiteit kan zorgen. In het systeem dat ik voor ogen heb, zie ik in hem een speler voor de rechterkant, maar hij is dan natuurlijk geen rechtsbuiten met krijt aan zijn schoenen, maar een speler die vanaf rechts de vrijheid heeft om naar binnen te komen. Een beetje zoals Hakim Ziyech dat bij Ajax doet."

Aflopende contracten
Toch blijft het voor de coach afwachten. Veel spelers, waaronder Tim Matavz, Navarone Foor en Bryan Linssen, beschikken over een aflopend contract. "Het is wel apart dat zoveel jongens een aflopend contract hebben. Ik heb het daar wel met hen over gehad in de gesprekken die ik met alle spelers heb gehad." Sturing heeft nog geen signalen ontvangen dat er spelers vertrekken, maar weet dat alles snel kan veranderen. "Er hoeft maar één telefoontje binnen te komen van een club die een groot bedrag wil neertellen voor een van onze spelers en het kan allemaal anders zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws