'Groot nieuws uit Den Haag: ADO verrast met komst Roemeens international'

'Groot nieuws uit Den Haag: ADO verrast met komst Roemeens international'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 23:23do 16-01-2020 om 23:23

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 00:17vr 17-01-2020 om 00:17

Tudor Baluta (20) is de volgende aanwinst die zich gaat melden bij ADO Den Haag. De Roemeens international wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion. 

Dat meldt Voetbal International donderdagavond. De komst van Baluta mag met recht een stunt genoemd worden, want de defensieve middenvelder geldt als een zeer groot talent en zijn waarde wordt geschat op zo'n vijf miljoen euro. Baluta, die tot nu toe zeven interlands speelde voor Roemenië, kan ook als centrale verdediger uit de voeten.

Brighton nam Baluta afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro over van Vitorul. In Engeland speelde hij zijn wedstrijden voor het tweede elftal van de club. Hij maakte zijn debuut voor de hoofdmacht in het League Cup-duel tegen Aston Villa, eind september vorig jaar.

In Den Haag krijgt de middenvelder de kans om speelminuten te maken op het hoogste niveau. Op deze manier hoopt hij zich met het oog op de Play-Offs van Roemenië voor het EK fit te houden en een plek in de selectie af te dwingen. ADO gaat proberen om Baluta vrijdag speelgerechtigd te krijgen, waardoor hij aankomend weekend al kan debuteren tegen RKC Waalwijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat ADO zich handhaven?

(3488 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws