Reina werd slachtoffer van afgeketste transfer: 'Hij zou eigenlijk vertrekken'

Reina werd slachtoffer van afgeketste transfer: 'Hij zou eigenlijk vertrekken'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 12:03vr 17-01-2020 om 12:03

Pepe Reina is blij met zijn terugkeer in de Premier League. De Spaanse doelman wil bij Aston Villa weer aan spelen toe komen nadat hij bij AC Milan vooral op de bank zat.

En dat had alles te maken met het uitblijven van een transfer van Gianluigi Donnarumma. Toen Reina anderhalf jaar geleden tekende bij Milan zou de Italiaan eigenlijk naar PSG verkassen. "De situatie was toen dat Donnaruma zou vertrekken, maar uiteindelijk bleef hij. Daarom heb ik mijn best gedaan om te spelen en ook om Gigi te helpen in zijn groei", aldus de goalie in gesprek met Ondacero.

Door het aanblijven van Donnarumma kwam Reina bij Milan niet verder dan dertien officiële optredens. En dus was het voor Reina hoog tijd om ergens anders te tekenen, zodat hij weer minuten kan gaan maken. Het werd Aston Villa. "Hier heb ik nu de mogelijkheid om elke week te spelen en me weer een voetballer te voelen."

Aston Villa huurt Reina de rest van het seizoen van Milan en daarmee keert de Spanjaard terug in Engeland. "Ik heb het geluk gehad om in de vier grote competities te spelen, maar mijn beste tijd als sporter heb ik beleefd in Engeland." Reina kwam na dienstverbanden in Spanje bij FC Barelona en Villareal tussen 2005 en 2013 uit voor Liverpool en speelde maar liefst 395 wedstrijden voor de huidige koploper van de Premier League. Daarna speelde hij nog voor Napoli en Bayern München.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws