Reuzendoder Willem II slaat wederom toe en verbijstert ook AZ in eigen huis

Reuzendoder Willem II slaat wederom toe en verbijstert ook AZ in eigen huis

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 22:38za 18-01-2020 om 22:38

AZ sloot de eerste seizoenshelft in mineur af tegen Sparta en heeft ook tijdens de eerste wedstrijd van 2020 grote schade opgelopen. Willem II bleek wederom een taaie tegenstander voor één van de topclubs en bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen tegen de Alkmaarders.

De thuisploeg moest het stellen zonder de geschorste Marco Bizot, maar kon wel een beroep doen op Ron Vlaar en de licht geblesseerde Calvin Stengs. AZ startte overrompelend en was meerdere malen dichtbij een doelpunt: Dries Saddiki haalde een inzet van Jonas Svensson van de lijn, Owen Wijndal raakte de lat en Stengs trof de paal. Na een half uur werd de score alsnog opengebroken door Oussama Idrissi, die vanaf links naar binnen trok en de verre hoek vond: 1-0.

De doelpuntenmaker viel na een uur geblesseerd uit en vervolgens ging het helemaal mis voor AZ. Vlak na de wissel van Idrissi werd het al 1-1: Stijn Wuytens leed balverlies en Mats Köhlert scoorde uiteindelijk in de rebound. Willem II rook bloed en trok de wedstrijd in de slotfase naar zich toe. Na een razendsnelle counter werd Vangelis Pavlidis gevonden door Damil Dankerlui: de Griek gaf de fraaie aanval een gepast vervolg en stiftte koeltjes de 1-2 binnen.

Het hoogtepunt van de avond moest echter nog komen. Mike Trésor Ndayishimiye nam de bal op circa twintig meter van het doel in ontvangst en verraste doelman Rody de Boer met een heerlijke zwabberbal van afstand: 1-3. Willem II klimt naar een voorlopige derde plek en komt op vijf punten van AZ. Als Ajax zondag wint van Sparta, staat het zes punten voor op de Alkmaarders.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws