Baan: 'Troost zat vaak achter m'n rug om op mijn stoel bij Feyenoord'

Baan: 'Troost zat vaak achter m'n rug om op mijn stoel bij Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 21:12ma 20-01-2020 om 21:12

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 21:24ma 20-01-2020 om 21:24

Rob Baan werkte bij Feyenoord samen met Sjaak Troost, voormalig interim-technisch directeur van Feyenoord. De twee konden het niet goed met elkaar vinden.

Of Troost goed gefunctioneerd heeft als technisch directeur weet Baan niet. "Dat kun je van buitenaf eigenlijk niet zeggen", zegt hij bij FC Rijnmond. "Zijn start was natuurlijk ongelukkig, met het interview voor de camera (over Tapia, red.). Hij was commercieel directeur toen ik technisch directeur, dus zo ken ik hem."

"Onze relatie was niet geweldig, omdat hij vaak achter m'n rug om op mijn stoel zat. Hij werd door Van den Herik (ex-voorzitter, red.) ook ineens bij het scoutingsteam gezet. Als je een eerlijke vent bent doe je dat niet."

"Het aanstellen van een interim-technisch directeur was geen sterke zet", zegt Baan. "Nu zijn de juiste mensen er en moeten we die de kans geven. Het is beter om dan daarover te praten. Ik denk dat het twee mensen zijn die goed op één lijn zitten (Arnesen en algemeen directeur Koevermans, red.)."

Baan was van 1998 tot 2003 technisch directeur van Feyenoord en wordt gezien als de 'architect' van het elftal dat in 1999 kampioen werd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws