Faber zinspeelt op harde maatregelen na 'wanprestatie' PSV: Het is graag of niet

Faber zinspeelt op harde maatregelen na 'wanprestatie' PSV: "Het is graag of niet"

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 15:55vr 24-01-2020 om 15:55

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 16:03vr 24-01-2020 om 16:03

Ernest Faber houdt zich ook een dag na het PSV-debacle bij NAC Breda niet in. De eerste boosheid is gezakt, maar de interim-trainer zinspeelt op harde maatregelen.

Faber beschermt de selectie van PSV allerminst na de bekeruitschakeling in Breda. "Ik mis hier en daar de trots om voor deze club te willen spelen", laat hij weten. "PSV is een warme, fijne, veilige en betrouwbare club. Dan verwacht ik meer dan ik donderdag heb gezien."

Het optreden in de achtste finale van de KNVB Beker was PSV-onwaardig, stelt de trainer. "We moeten ons zondag (tegen FC Twente, red.) revancheren voor de wanprestatie. Dat zijn we verplicht. Ik ben nu meer dan dertig jaar bij deze club en wat ik nu heb meegemaakt, heb ik nog niet zo vaak meegemaakt."

Faber zinspeelt op harde maatregelen. "Ik ga spelers opstellen met de juiste energie en instelling en degenen die er extra energie in willen steken", zegt hij, zonder namen te noemen. "De fase van praten is voorbij. Ik verwacht meer. Het is graag of niet. Wil je niet graag voor deze club spelen, maak dat dan kenbaar."

PSV is al uitgeschakeld in Europa, terwijl de landstitel ook een utopie is. De Eindhovense club staat na negentien speelronden op de vierde plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax is twaalf punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws