Frenkie de Jong is Barça-ploeggenoot dankbaar: 'Hij ontfermde zich over mij'

Frenkie de Jong is Barça-ploeggenoot dankbaar: 'Hij ontfermde zich over mij'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 17:55vr 24-01-2020 om 17:55

Frenkie de Jong kreeg uitgerekend van directe concurrent Sergio Busquets de meeste hulp in zijn eerste weken bij FC Barcelona. De Spaanse routinier nam hem onder zijn vleugels, vertelt de 22-jarige Nederlander aan Diario Sport.

"Toen ik hier kwam hielp Busquets mij met veel dingen. Ik zou kunnen zeggen dat hij zich een beetje over mij ontfermde", laat de oud-Ajacied weten. "Toen ik hier de eerste dag was, nog voor de training was begonnen, stuurde hij mij een berichtje om te vragen of ik iets nodig had. Ook reserveerde hij een tafel voor mij en mijn vriendin in een restaurant."

De Jong wijst Busquets dan ook aan als de ploeggenoot met wie hij de beste band heeft bij Barça. "Hij heeft mij echt geholpen. Dus als ik iemand moet kiezen, dan zeg ik Busquets." Dat de twee tegelijkertijd concurrenten zijn bij Barça, doet daar niets aan af. "Dat toont wat voor soort persoon hij is en wat voor spirit er in het hele team zit."

De Oranje-international benadrukt dat hij nog altijd volledig achter zijn keuze voor de Spaanse kampioen staat. "Ik heb geen moment spijt gehad dat ik voor Barça heb getekend, geen seconde. Ik sta hier met echte legendes op het veld. Ik geniet en leer veel. Ik zit bij de beste club van de wereld, in een geweldige stad met mooi weer."

De Jong sluit zelfs niet uit dat hij zijn carrière afsluit in Camp Nou. "Dat hoop ik. Ik wilde altijd voor deze club spelen. Ik weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ik ben gelukkig hier en vanuit Barça is er geen stap hoger meer. Er is geen hoger niveau."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws