Weer domper voor Willem II na bekerdrama: gedeeld derde met Feyenoord

Weer domper voor Willem II na bekerdrama: gedeeld derde met Feyenoord

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 16:23zo 26-01-2020 om 16:23

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 16:45zo 26-01-2020 om 16:45

Willem II is zijn fraaie derde plek in de Eredivisie voorlopig kwijt. De Tricolores zagen Feyenoord zaterdagavond al passeren, speelden één dag later zelf gelijk tegen PEC Zwolle (0-0) en staan nu in punten gelijk met de Rotterdammers: Feyenoord is qua doelsaldo echter nipt in het voordeel.

Het treffen in het Koning Willem II Stadion was er aanvankelijk één zonder al te veel hoogtepunten. PEC bleef – met debutant Rico Strieder op het middenveld – keurig overeind en rook meerdere malen aan een doelpunt: Lennart Thy trof echter het zijnet en vond even later landgenoot Timo Wellenreuther op zijn weg. Bij de grootste kans voor de thuisploeg waren ook twee Duitsers betrokken: Michael Zetterer maakte een inzet van Mats Köhlert onschadelijk. Ook Mike Trésor Ndayishimiye kwam in de buurt van een treffer, maar de smaakmaker schoot over.

Ook na rust was er niet veel opwinding: Pelle Clement werd nog het meest gevaarlijk met een van richting veranderd schot, maar Willem II ontsnapte aan een tegentreffer. Tien minuten voor tijd sloeg de vlam opeens in de pan. Ché Nunnely zette aan, werd even bij de schouder gepakt door Thomas Lam en stuitte vervolgens op de inglijdende Bram van Polen. Arbiter Erwin Blank bestrafte de overtreding van Lam echter alsnog. Volgens de leidsman was Nunnely doorgebroken: Lam kreeg rood en PEC moest met tien man stand zien te houden.

Willem II wist het numerieke overwicht echter niet uit te buiten. De Tricolores konden, met de 120 minuten durende bekerclash met sc Heerenveen nog in de benen, niet meer aanzetten voor een slotoffensief: men schreeuwde nog tevergeefs om een penalty na een vermeende overtreding op Marios Vrousai, maar Blank ging hier niet in mee. PEC koesterde de 0-0 en loopt één puntje in op nummer vijftien VVV-Venlo. Willem II staat voorlopig gelijk met Feyenoord, maar PSV kan later op de zondag nog passeren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws