Immens populaire 'Gabigol' keert voor recordbedrag terug op Braziliaanse bodem

Immens populaire 'Gabigol' keert voor recordbedrag terug op Braziliaanse bodem

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 18:24di 28-01-2020 om 18:24

Internazionale is eindelijk verlost van Gabriel Barbosa. De mislukte Braziliaan keert terug naar zijn vaderland en heeft zich verbonden aan Flamengo, zo meldt de Braziliaanse club op de eigen kanalen.

Gabigol was al sinds begin 2018 op huurbasis actief voor de Braziliaanse grootmacht. Met 34 doelpunten in 43 wedstrijden groeide hij in Zuid-Amerika andermaal uit tot superster en publiekslieveling. Flamengo heeft vervolgens niet getwijfeld en neemt de spits nu dus definitief over van Inter. De Braziliaanse club maakt naar verluid om en nabij de zeventien miljoen euro over aan de Italianen.

Daarmee maakt Inter dus verliest op Gabigol. Tijdens de dienstperiode van Frank de Boer in Milaan werd Barbosa voor een kleine dertig miljoen naar Italië gehaald. In Europa maakte de inmiddels 23-jarige aanvaller zelden een onuitwisbare indruk. Tijdens zijn verblijft in Milaan maakte hij in negen wedstrijden slechts één doelpunt. Hij werd verhuurd aan SL Benfica, maar ook daar kwam hij niet verder dan één schamel duel, zonder treffer. Gabigol is met zijn transfersom de duurste aankoop van Flamengo aller tijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws