'Feyenoord staat met de rug tegen de muur: Senesi voor 15 miljoen in de etalage'

'Feyenoord staat met de rug tegen de muur: Senesi voor 15 miljoen in de etalage'

30-01-2020 06:28
141

Feyenoord staat min of meer met de rug tegen de muur en moet spoedig transferresultaten boeken. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers moeten eigenlijk in de zomer al een klapper maken. En daarvoor komt Marcos Senesi in aanmerking.

Feyenoord leed over het boekjaar 2018/2019 een verlies van 5,9 miljoen euro. "We zijn financieel gezond", vertelt algemeen directeur Mark Koevermans. "Maar het transferresultaat was teleurstellend. Dat kunnen we niet jaren zo volhouden."

De Rotterdammers laten de behoudende aanpak van de afgelopen jaren varen en willen meer waarde creëren op het veld. Marcos Senesi is het eerste oogappeltje van dat beleid. Mogelijk wordt hij na dit seizoen voor een fors bedrag verkocht. Getafe, tegenstander van Ajax in de Europa League, informeerde al naar de Argentijnse verdediger, maar wil nog niet verder gaan dan 9 miljoen euro. Feyenoord schat zijn marktwaarde komende zomer juist op 15 miljoen euro.

Dat is 9 miljoen meer dan dat Feyenoord zelf voor Senesi betaalde. Róbert Bozeník moet zijn transfersom eveneens terugverdienen. De Slowaak kostte 4 miljoen. Geld dat Feyenoord nu niet, maar in de zomer wél denkt te hebben. MSK Zilina stemde in met een uitgestelde betalingsregeling. "Mensen moeten zich realiseren dat het binnenhalen van een speler gewoon een investering is", zegt technisch directeur Frank Arnesen. "We hebben het hier niet over het weggooien van geld."

"De toekomst zal uitwijzen of we veel voor Bozeník hebben betaald of juist weinig. Soms is een miljoen achteraf heel duur gebleken. Soms is 10 miljoen neerleggen een koopje", stelt de Deen, die 'bij PSV niet anders werkte'. "We haalden jonge spelers van over de hele wereld, werden er vaak kampioen mee en verkochten ze dan voor veel geld aan andere clubs. Maar we nemen het risico, want het is altijd een risico. Voor ons is een paar miljoen euro gewoon heel veel geld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s