Moyes gaf West Ham het advies om Van Dijk te mijden: 'Hij kopt toch alles weg'

Moyes gaf West Ham het advies om Van Dijk te mijden: 'Hij kopt toch alles weg'

30-01-2020 07:35
15

David Moyes verloor woensdagavond met West Ham United in eigen huis met 0-2 van Liverpool en zag hoe de koploper steeds dichterbij de titel komt. De manager is onder de indruk van Liverpool en Virgil van Dijk.

Gezien zijn verleden als manager bij rivaliserende clubs kostte het Moyes wat moeite om het toe te geven, maar zelfs hij moest na afloop van het duel erkennen dat Liverpool met een voorsprong van negentien punten op weg is naar de Premier League-titel. "Het is erg moeilijk om te zeggen als je manager bent geweest bij Everton en Manchester United, maar Liverpool is echt een geweldige ploeg. Ze zijn zo goed als kampioen."

"Wat je ook probeert om ze te stoppen, ze vinden wel weer een andere manier om je pijn te doen. Het is erg lastig om het ze moeilijk te maken", zo oordeelde Moyes, die zijn ploeg nog een speciaal advies meegaf voor het duel met Liverpool. "We waren voorbereid op hun snelheid in de counter en nog belangrijker: we hamerden erop dat we vrije trappen en hoekschoppen niet bij Virgil van Dijk in de buurt moest geven. Hij kopt toch alles weg. Uiteindelijk was hij toch degene die de bal wegkopte, waarna zij eruit konden komen. Dat was teleurstellend."

Terwijl het erop lijkt dat Liverpool het kampioenschap al niet meer kan ontgaan, houdt manager Jurgen Klopp ondanks de riante voorsprong nog een slag om de arm. "Het enige wat wij willen, is alle wedstrijden winnen. Ja, we hebben 70 punten, maar er kan nog zoveel gebeuren. We hebben nog niets gewonnen. We gaan nu weer even ademhalen en zaterdag wacht Southampton weer", aldus Klopp na afloop.