Ajax-opponent Getafe versterkt zich met oude bekende van coach Bordalás

Ajax-opponent Getafe versterkt zich met oude bekende van coach Bordalás

30-01-2020 17:48
8

Getafe heeft zich geroerd op de transfermarkt. De opponent van Ajax in de zestiende finales van de Europa League heeft met Chema Rodríguez een centrale verdediger aangetrokken, zo maakt de club bekend.

Getafe had op die positie behoefte aan vers bloed, nadat vaste waarde Leandro Cabrera onverwachts naar Espanyol vertrok. De Catalanen lichtten een transferclausule in het contract van de Uruguayaan. Rodríguez tekent een contract tot medio 2023 in het Coliseum Alfonso Pérez en komt over van Nottingham Forest. Voor de Engelsen kwam hij dit seizoen pas acht keer in actie in het Championship.

De 27-jarige Spaanse mandekker, die ook als linksback uit de voeten kan, doorliep zijn jeugdopleiding bij Elche. Via Atlético Madrid, Alcorcón en Levante kwam hij vorig jaar zomer bij Nottingham terecht. Daar kon hij dus maar beperkt indruk maken. Volgens Marca maakt hij nu voor bijna twee miljoen euro de overstap naar Getafe.

Rodrígez is een oude bekende van Getafe-trainer José Bordalás die hem eerder naar Alcorcón haalde. Bij die club vormde hij ook al een duo met Djené Dakonam, steunpilaar in de defensie van Getafe. De Spanjaarden krijgen 20 februari bezoek van Ajax. Een week later is de return. 

Eerder op de dag meldde het Algemeen Dagblad nog dat Getafe voorzichtig had geïnformeerd naar Marcos Senesi. Feyenoord vraagt vijftien miljoen euro voor de Argentijn en dat vonden ze in Spanje nog te gortig.