Manchester United sluit verrassende deal: Van Gaal-target Ighalo terug in Engeland

Manchester United sluit verrassende deal: Van Gaal-target Ighalo terug in Engeland

Gepubliceerd: zaterdag 1 februari 2020 om 01:04za 01-02-2020 om 01:04

Laatste update: zaterdag 1 februari 2020 om 01:21za 01-02-2020 om 01:21

Manchester United heeft vlak voor de transferdeadline een nieuwe spits binnengehaald. Odion Ighalo komt over van een Chinese Shanghai Shenhua en keert na drie jaar terug in de Premier League.

Ighalo wordt voor een halfjaar gehuurd van het Chinese Shanghai Shenhua. De deal werd vlak voor het verstrijken van de Engelse transferdeadline afgerond. De dertigjarige Nigeriaan maakte tussen 2014 en 2017 indruk bij Watford en toenmalig Manchester United-manager Louis van Gaal probeerde hem naar Old Trafford te halen. Destijds kwam het niet tot een transfer, maar Ighalo zal - na omzwervingen in China - nu alsnog het shirt van The Mancunians aantrekken.

Veel Manchester United-fans zijn verbaasd met de komst van Ighalo, die niet wordt gezien als de man die de club uit het slop gaat trekken. Manager Ole Gunnar Solskjaer is echter blij met de komst van de Nigeriaan, die zijn hele leven al fan is van Manchester United. "Odion is een ervaren speler. Hij geeft ons meer opties in de voorhoede. Een geweldige vent en een professional", aldus Solskjaer.

Met de komst van Ighalo komt de winterse transfermarkt voor Manchester United ten einde. Eerder op de dag tekende Bruno Fernandes een contract op Old Trafford. Hij werd voor 55 miljoen euro overgenomen van Sporting Portugal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws