Ndayishimiye speler voor 'top-veertig van Europa': 'Vergelijkbaar met De Jong'

Ndayishimiye speler voor 'top-veertig van Europa': 'Vergelijkbaar met De Jong'

01-02-2020 13:55
19

Freek Heerkens steekt de loftrompet over Mike Trésor Ndayishimiye. De verdediger roemt het aandeel van de twintigjarige aanvallende middenvelder in het succes van Willem II.

"Hij heeft mooie dingen voor ons gedaan en is een aantal keer beslissend geweest", zegt Heerkens in het Brabants Dagblad. "Je ziet bepaalde kwaliteiten die niet elke jaargang voorbijkomen. Het gemak waarmee hij tegenstanders passeert is om je vingers bij af te likken. In stijl en flair is het vergelijkbaar met Frenkie de Jong en Lucas Andersen. Zo manifesteert hij zich ook aan de bal."

Nick Kersten, manager scouting van NEC, ontdekte de Belg bij Anderlecht. "Het ontwikkelplan en het feit dat hij bij het eerste elftal zou komen gaven de doorslag om voor NEC te kiezen", weet Kersten nog. "En niet voor bijvoorbeeld Liverpool of Monaco, clubs die ook interesse toonden. Bij Willem II heeft hij nu jongens om zich heen waardoor hij uitstekend rendeert."

En er zit dan ook nog veel meer in het vat bij Ndayishimiye, voorspelt de scout. "Dit is nog niet zijn plafond. Hij komt bij een club uit de top-veertig van Europa terecht."