De Jong houdt zich op de vlakte: 'Gaan het komende weken zien'

De Jong houdt zich op de vlakte: 'Gaan het komende weken zien'

05-02-2020 08:00 Laatste update: 10:56
13

Frenkie de Jong voelt zich op zijn plek bij FC Barcelona. De Nederlander speelt weliswaar op een andere positie dan hij bij Ajax gewend was, het gaat er volgens de middenvelder om zoveel mogelijk minuten te maken.

De Jong en zijn ploeggenoten kregen niet lang geleden te maken met een trainerswissel, toen Quique Setién het stokje overnam van Ernesto Valverde. De Jong heeft niet het gevoel dat de speelwijze van beide coaches veel verschilt. "Het is duidelijk dat er wel een aantal verschillen zijn, maar het is niet zo dat we van een verdedigende stijl naar aanvallend zijn gegaan", vertelt De Jong in een uitgebreid interview met El Mundo Deportivo. "Het is niet zo dat we een heel ander type voetbal spelen."

Of het voetbal dat Setién wil spelen met Barcelona beter past bij de kwaliteiten van De Jong durft de middenvelder nog niet te zeggen. "Ik weet het niet, we gaan het de komende weken zien", houdt hij zich op de vlakte. 

Champions League
Barcelona verloor na de nederlaag in het Estadio Mestalla tegen Valencia de koppositie in de Primera División aan Real Madrid. De Jong blijft desondanks uitermate ambitieus. "Natuurlijk, we willen vechten voor alle titels. Dat is normaal als je een club als FC Barcelona bent. We moeten ons nog een beetje aanpassen aan de tactiek van de nieuwe coach, maar alles komt goed." De Nederlander heeft daarnaast grootse verwachtingen van dit seizoen. "Ik denk dat we de Champions League kunnen winnen."