'Crisis bij Barça: Bartomeu keert vervroegd terug, mogelijk ontslag Abidal'

'Crisis bij Barça: Bartomeu keert vervroegd terug, mogelijk ontslag Abidal'

05-02-2020 10:04 Laatste update: 10:45
43

Eric Abidal is mogelijk bezig aan zijn laatste dagen bij FC Barcelona. Josep Maria Bartomeu, voorzitter van de Catalaanse grootmacht, keert woensdag terug naar Camp Nou en heeft een spoedvergadering belegd met de technisch directeur.

Dat meldt RAC1. Bartomeu heeft Abidal al laten weten dat de Barça-crisis aangepakt moet worden. Aanleiding zijn de uitspraken van de Fransman, die het ontslag van trainer Ernesto Valverde besprak en daarbij vraagtekens zette bij de werkethos van sommige spelers. Dat schoot totaal in het verkeerde keelgat bij vedette Lionel Messi.

Bartomeu kreeg de 'aardbeving' bij Barça door vanuit Brussel, waar hij bezig was met commerciële activiteiten. Hij belde Abidal en gezien de situatie heeft de voorzitter besloten eerder terug te keren naar Barcelona om de crisis bij de wortel aan te pakken. Mogelijk leidt dat tot het ontslag van Abidal, aldus RAC1.

Abidal zou er al niet goed hebben opgestaan bij Bartomeu, omdat de technisch directeur er niet in slaagde Xavi aan te stellen als opvolger van Valverde. De keuze viel uiteindelijk op trainer Quique Sétien. Het feit dat Barcelona deze winter ondanks de blessure van Luis Suárez geen nieuwe spits wist vast te leggen, wordt Abidal eveneens zwaar aangerekend.