LIVE: Toeleven naar Eredivisie-weekend met persconferenties (gesloten)

LIVE: Toeleven naar Eredivisie-weekend met persconferenties (gesloten)

07-02-2020 13:30 Laatste update: 14:33
110

De Eredivisie staat weer voor een heerlijk voetbalweekend, met de topper tussen AZ en Feyenoord en de lastige wedstrijden van Ajax en PSV tegen respectievelijk FC Utrecht en Willem II. In dit liveblog volgen we de persconferenties van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ richting de 22e speelronde in de Eredivisie. 

Na 21 wedstrijden staat Ajax aan kop in de Eredivisie, maar de Amsterdammers hebben het traditioneel lastig in Utrecht en met een voorsprong van drie punten op AZ kunnen de Alkmaarders dus dichter naar plek één kruipen. Feyenoord en Willem II staan gedeeld derde met veertig punten, tien minder dan Ajax, terwijl PSV op de vijfde plek staat met 36 punten. 

De Eindhovenaren bewaren geen goede herinneringen aan de vorige ontmoeting met Willem II. Op bezoek in Tilburg verloor PSV met 2-1 door twee goals van Ché Nunnely. Met plaatsing voor Europees voetbal op het spel moet PSV een goed resultaat boeken in Eindhoven.

Feyenoord heeft ook iets goed te maken tegen AZ. In De Kuip werd eerder dit seizoen met 0-3 verloren van de Alkmaarders.  Ajax had in de eerste wedstrijd tegen FC Utrecht geen kind aan de Domstedelingen. In eigen huis werd met 4-0 gewonnen.