Buijs waarschuwt nieuwkomer Redan: 'Je moet jezelf ook naar de kloten lopen'

Buijs waarschuwt nieuwkomer Redan: 'Je moet jezelf ook naar de kloten lopen'

08-02-2020 22:07
26

FC Groningen-trainer Danny Buijs was blij met de manier waarop Ajdin Hrustic zaterdag werd ontvangen door het FC Groningen-publiek. De Australiër werd tijdens het gewonnen thuisduel met Ajax nog uitgefloten door een deel van de aanhang, waarna Buijs, Deyovaisio Zeefuik en de inmiddels vertrokken Kaj Sierhuis het publiekelijk voor hem opnamen.

Zaterdagavond kon Hrustic tegen Vitesse op meer bijval van het publiek rekenen, tot grote tevredenheid van Buijs. "Mooi om te zien, leuk dat het publiek het zo oppakt", liet de trainer weten aan FOX Sports. "Er was sowieso al een heel groot gedeelte dat hem altijd steunt. Dat is mooi, want we spelen met heel veel jonge jongens. En die zijn erbij gebaat dat ze zo veel mogelijk steun krijgen van het publiek."

Dat publiek kon uiteindelijk juichen na een weinig spectaculair schouwspel, waarin een penalty van Ramon Pascal Lundqvist uiteindelijk doorslaggevend bleek te zijn. Hoe de overwinning tot stand kwam, was voor Buijs echter niet van belang, weet nu ook de debuterende Daishawn Redan. "Op een gegeven moment wordt er ook wat anders gevraagd. Je zult jezelf ook naar de kloten moeten lopen om het team te helpen. Dat kost energie, maar dat zal hij toch moeten doen. Want dat hebben we ook nodig."