Maaskant over 'gekkies in de tuin': 'Wel langer en erger dan bij Gerbrands'

Maaskant over 'gekkies in de tuin': 'Wel langer en erger dan bij Gerbrands'

09-02-2020 12:48
31

Robert Maaskant is tijdens zijn trainerscarrière regelmatig het mikpunt van supporters geweest. De dit seizoen bij VVV-Venlo vertrokken Schiedammer begrijpt wat PSV-directeur Toon Gerbrands heeft meegemaakt.

Tijdens De Eretribune op zaterdagavond werd teruggeblikt op de onthullingen van Gerbrands, die liet weten dat hij zijn huis moest laten beveiligen en dat hem werd aangeraden om zich niet op Twitter te melden. Presentator Jan Joost van Gangelen vroeg Maaskant of hij ook 'gekkies in de tuin' heeft gehad en kreeg een bevestigend antwoord. "Ik durf rustig te stellen dat ik het wel langer en erger heb meegemaakt. Als je trainer bent bij een club waar het verwachtingspatroon hoog is en de resultaten ietsje minder, dan gebeuren dit soort dingen."

Na zijn afscheid bij VVV liet Maaskant al weten dat hij de politie had ingeschakeld nadat hij meerdere malen telefonisch lastig werd gevallen. "Dan gaan allerlei malloten je midden in de nacht bellen, terwijl je kinderen daar last van hebben. Je wordt met de dood bedreigd, mensen gaan dingen naar je roepen. Dat zijn hele vervelende dingen."

Tijdens één van zijn laatste wedstrijden in Venlose dienst zocht Maaskant de confrontatie met enkele supporters in De Koel. "Op een gegeven moment is het ook een keer klaar. Dan mag je als trainer best een keer zeggen: joh, nou is het even afgelopen. Het is niet dat je een kaartje koopt en alles maar mag roepen. Het was misschien niet zo slim, maar ik zei: kom nou maar een keer. Wat ze daarna deden? Nou, ze zijn niet gekomen..."