Amrabat gaat acht plekken 'degraderen': 'Mooie plannen, ik wil meehelpen'

Amrabat gaat acht plekken 'degraderen': 'Mooie plannen, ik wil meehelpen'

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 14:16ma 10-02-2020 om 14:16

Sofyan Amrabat had de Serie A-clubs voor het uitkiezen, maar zal zich na het seizoen bij de selectie van Fiorentina voegen. Op het eerste gezicht lijkt dat geen vooruitgang: zijn huidige club Hellas Verona won zaterdag van Juventus en staat zesde, terwijl Fiorentina plek 14 bezet.

Amrabat heeft echter met zijn volle verstand voor vijf jaar getekend, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Fiorentina heeft echt mooie plannen en wil flink vooruit de komende jaren. Ik heb voor vijf seizoenen getekend, wil daaraan meehelpen", aldus de Marokkaans international uit Huizen. "Maar nu telt Hellas."

Dat Fiorentina twintig miljoen voor hem over had, zegt Amrabat ook niet zoveel. "Met de zakelijke kant houd ik mij niet bezig", klinkt het. De middenvelder ziet zichzelf dan ook niet als 'koopje'. "Omdat we Juventus hebben geklopt? Dat zou opportunistisch zijn. Bekijk het op de lange termijn."

Amrabat werd dit seizoen door Hellas Verona gehuurd van Club Brugge en bloeide volledig op in Italië. De Italianen lichtten de koopoptie van 3,5 miljoen euro, maar verkochten hem meteen voor een veelvoud van dat bedrag door aan competitiegenoot Fiorentina.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws