De Mos voorspelt degradanten: 'PEC heeft te weinig kwaliteit om erin te blijven'

De Mos voorspelt degradanten: 'PEC heeft te weinig kwaliteit om erin te blijven'

11-02-2020 21:40
63

Aad de Mos denkt dat ADO Den Haag de dans uiteindelijk ontspringt en niet degradeert uit de Eredivisie. De analist wijst PEC Zwolle als grootste 'kanshebber' aan om samen met hekkensluiter RKC Waalwijk een divisie af te dalen.

"PEC heeft te weinig kwaliteit om erin te blijven. Op cruciale momenten laten ze het na om punten te pakken", zegt De Mos tegen het Algemeen Dagblad. Hij wijt dat onder meer aan het veranderde systeem, waar de ploeg nog niet aan gewend is. "Bij de concurrenten ADO en VVV is er een nieuwe coach voor de groep gezet en gaat het beter. Dat had PEC ook moeten doen, meteen na die rare fratsen van John Stegeman. Nu is het al te laat."

De Mos denkt dat VVV-Venlo zich moet opmaken voor nacompetitie, aangezien ze 'beduidend minder kwaliteit hebben' dan ADO, maar daar is Kees Kwakman het niet mee eens. Hij voorspelt dat PEC als zestiende eindigt en ADO als zeventiende. "Ze hebben acht nieuwe spelers gehaald, maar het is natuurlijk een utopie om te denken dat zij allemaal een aanwinst zijn."

Kwakman denkt dat VVV met de schrik vrij komt. "Daar zit  echt totaal geen voetbal in. Ze spelen puur op het resultaat en wat dat betreft doen ze het maximale. Ik denk in ieder geval dat Fortuna Sittard en FC Emmen erin blijven. Die ploegen pakken hun punten en horen met hun stijl van voetballen thuis in de Eredivisie. Voor Sparta en FC Twente verwacht ik geen gevaar."

De stand van zaken onderin de Eredivisie (Sparta - ADO is nog bezig):