Goede stap voor 'op 60 procent spelende' Ziyech: 'Dan zien we een betere Ziyech'

Goede stap voor 'op 60 procent spelende' Ziyech: 'Dan zien we een betere Ziyech'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 21:38wo 12-02-2020 om 21:38

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 21:42wo 12-02-2020 om 21:42

Hakim Ziyech verkast komende zomer waarschijnlijk naar Chelsea, daar de Engelse club er al uit is met Ajax. Theo Janssen denkt dat een transfer naar Londen goed zal zijn voor Ziyech.

"Ik denk dat het een hele goede transfer is, zeker voor hem", opent de oud-Ajacied voor de camera van VTBL. "Grote club, mooie competitie, dus in dat opzicht prima. Het is voor hem een toptransfer en dit is denk ik ook waar hij op aan het wachten was."

De aanstaande transfer, die nog niet officieel is, zorgt er volgens Janssen voor dat Ziyech uit een ander vaatje zal moeten tappen dan bij Ajax. "Ik denk dat hij zijn wedstrijden op 60 procent speelde. En dat het in de toppers misschien 80 procent ging, maar ik denk niet dat hij het maximale hoefde te doen op de Nederlandse velden om uit te blinken. Ik denk dat hij dat daar wel moet. En dat is alleen maar goed, want dan zien we een betere Ziyech."

Toch is het aanstaande vertrek van Ziyech uit Amsterdam niet alleen maar positief, aangezien de Eredivisie daarmee een sterspeler kwijtraakt. "Die ga ik zeker missen, want dat is wel een speler waarvoor je kijkt naar het voetbal. Je ziet het ook bij Ajax: als hij niet meedoet dan is het gewoon een stuk minder. Het is gewoon een hartstikke goede speler waar we allemaal van genieten", besluit Janssen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws