Ajax treft oude bekende tegen Getafe, drie spelers van Ten Hag op scherp in Spanje

Ajax treft oude bekende tegen Getafe, drie spelers van Ten Hag op scherp in Spanje

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 12:05di 18-02-2020 om 12:05

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 12:07di 18-02-2020 om 12:07

Ajax treft donderdagavond in het Europa League-duel met Getafe een Franse arbiter én oude bekende. Ruddy Buquet is door de UEFA aangewezen als leidsman bij het treffen in de voorstad van Madrid.

De Franse scheidsrechter floot eerder dit seizoen de wedstrijd tussen Internazionale en Slavia Praag (1-1) en het treffen tussen Lokomotiv Moskou en Juventus (1-2). Hij was ook al eerder actief in de Europa League, waar hij de partij tussen Arsenal en Eintracht Frankfurt (1-2) in goede banen moest leiden. Buquet is geen onbekende van de Amsterdammers. Vorig seizoen floot hij de groepsfase-wedstrijd tussen Ajax en SL Benfica (1-0). In die wedstrijd deelde hij zeven gele kaarten uit, drie voor Ajax en vier voor Benfica.

Buquet wordt in Madrid ondersteund door landgenoten Julien Pacelli, Guillaume Debart en Benoit Millot. Laatstgenoemde zal de rol van VAR vertolken tijdens de Europa League-wedstrijd. Dusan Tadic, Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez moeten de Fransman zoveel mogelijk te vriend houden, zij staan op scherp. Aan de andere kant moeten Robert Kenedy, Ángel Rodríguez en Faycal Fajr op hun tellen passen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws