Bosz veroordeelt incidenten in Guimarães: 'Wij zouden allemaal het veld af gaan'

Bosz veroordeelt incidenten in Guimarães: 'Wij zouden allemaal het veld af gaan'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 19:17wo 19-02-2020 om 19:17

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz heeft met afschuw gereageerd op de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tussen Vitória Guimarães en Bayers Europa League-tegenstander FC Porto. Spits Moussa Marega werd racistisch bejegend door fans van het thuispubliek en werd zelfs bekogeld met stoeltjes.

De achttienvoudig international van Mali kreeg vervolgens geel en wilde uit pure ontsteltenis van het veld lopen. Bosz hoopt dergelijke taferelen niet te zien tijdens het Europa League-tweeluik met FC Porto, dat donderdagavond van start gaat in Leverkusen. "Als zoiets bij één van onze spelers gebeurt, gaan we met zijn allen van het veld af. Zonder twijfel", liet hij woensdag weten tijdens zijn perspraatje. "Bij Bayer accepteren we geen racisme. Hier is iedereen gelijk."

Over het sportieve aspect van de tweestrijd was Bosz minder uitgesproken. Op de vraag of Bayer zich tot winnaar van de Europa League kon kronen, liet hij weten dat dit 'mogelijk' was. "We kijken echter wedstrijd voor wedstrijd, dat lijkt me het meest verstandig", liet hij zich niet in zijn kaarten kijken.

Bayer en FC Porto trappen donderdag om 21.00 uur af. De return in Portugal is één week later om 18.55 uur.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie van deze twee ploegen gaat door in de Europa League?

(378 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws