Zaakwaarnemer van Ajax-target reageert: 'Volgende stap moet slimme zijn'

Zaakwaarnemer van Ajax-target reageert: 'Volgende stap moet slimme zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 13:24di 25-02-2020 om 13:24

Jonathan David is zeer gewild op de transfermarkt en wordt onder meer in verband gebracht met Ajax. De Canadees, die aan de lopende band scoort voor KAA Gent, wil in de zomer een transfer maken, bevestigt zijn zaakwaarnemer Nick Mavromaros.

Directeur Michel Louwagie vertelde eerder op de dag dat Gent niet happig is op een vertrek van zijn sterspeler, die minstens 25 miljoen moet opleveren. Daar heeft Mavromaros geen boodschap aan. "Jonathan is klaar voor de volgende stap", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "KAA Gent heeft zijn carrière gelanceerd, de club heeft heel veel gedaan voor hem. Ik begrijp dat ze hem graag nog langer willen houden, maar Jonathan wil vooruit."

"De Belgische competitie is fantastisch voor jonge spelers, maar er komt een ­moment voor een volgende stap en die breekt volgende zomer aan", benadrukt de belangenbehartiger. Naast Ajax zijn naar verluidt onder meer FC Porto, Olympique Lyon, Arsenal en Everton in de race. "Neem ­Arsenal: dan spreken we over top-vijf in de Premier League. De volgende stap moet een slimme zijn, dan is dat ­misschien een te grote sprong op dit ­moment. Het hele plaatje moet kloppen."

Mavromaros wil niet over één nacht ijs gaan. "In welke veldbezetting speelt een club? Hoe denkt de coach over Jonathan? Hoe zeker is hij van een basisplaats? Een ­tussenstap kan soms beter zijn. Ik begrijp dat Gent Jonathan nog graag zou houden, maar de club zal er ook wel bij varen. Gent haalde hem voor nul euro en hij zal nu voor een recordbedrag vertrekken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws