Ten Hag richt zich tot Ajax-supporters: Ik heb dat al heel vaak mogen beleven

Ten Hag richt zich tot Ajax-supporters: "Ik heb dat al heel vaak mogen beleven"

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 17:07wo 26-02-2020 om 17:07

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 17:16wo 26-02-2020 om 17:16

Erik ten Hag weet dat zijn Ajax een zware kluif wacht donderdagavond. De trainer van de Amsterdammers realiseert zich dat Ajax uit een ander vaatje zal moeten tappen om Getafe te verslaan.

Vorige week verloor Ajax tamelijk kansloos met 2-0 in het heenduel. Afgelopen weekend zag Ten Hag Getafe in eigen huis met 0-3 onderuit gaan tegen Sevilla. "Ik heb de wedstrijd van Getafe tegen Sevilla gezien. Het heeft ons geen nieuwe inzichten gegeven. Ik denk dat ze vorige week ver boven zichzelf uit zijn gestegen", zegt Ten Hag over Getafe - Ajax. "Tegen Sevilla was dat minder. We weten waar de kansen en de bedreigingen liggen en weten dat het beter moet."

Tijdens de heenwedstrijd trad de scheidsrechter van dienst niet genoeg op tegen de, volgens velen, irritante maniertjes van de Getafe-spelers. Of Ten Hag zich daar zorgen om maakt in aanloop naar de return? "De scheidsrechter is een professional. Die leeft zich in de twee ploegen in. Hij weet wat de stijl van beide ploegen is. Hij zal voorbereid zijn. Daar heb ik alle vertrouwen in", aldus de Ajax-trainer.

Tot slot doet Ten Hag een beroep op de Ajax-supporters. "De Europese avonden zijn speciaal, dan kan er een speciale vibe in het stadion komen. Als we er vol voor gaan, kan dat samen voor de ommekeer zorgen. Ik heb dat al heel vaak mogen beleven. Ik weet waar die wisselwerking toe kan leiden. Dan kunnen ze tot grote hoogten stijgen en kan de ploeg gaan vliegen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws