Nieuwe primeur voor vrouwenvoetbal: Eindhoven krijgt Champions League-finale

Nieuwe primeur voor vrouwenvoetbal: Eindhoven krijgt Champions League-finale

02-03-2020 15:10 Laatste update: 15:15
33

Een nieuwe mijlpaal voor het vrouwenvoetbal in Nederland. De UEFA heeft bekendgemaakt dat de finale van de Women's Champions League in 2023 gespeeld zal worden in het Phillips Stadion in Eindhoven.

De KNVB bracht onlangs al naar buiten dat Eindhoven zich kandidaat stelde voor de finale van 2023. Met hulp van Oranjeleeuwin en Arsenal-middenvelder Daniëlle van de Donk wilde de voetbalbond in samenwerking met de gemeente Eindhoven de eindstrijd van de Champions League voor vrouwen naar Nederland halen.

Wedden

Meer odds

Het is voor het eerst dat de Champions League finale gespeeld wordt in Nederland, dat in 2017 wel al de gastheer was voor het EK, dat door de Oranjeleeuwinnen werd gewonnen. In de Champions League-finale van vorig jaar won het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden van het FC Barcelona van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt.

De UEFA maakte tevens bekend waar de vrouwenfinale in 2022 wordt gespeeld. Het Juventus-stadion in Turijn is dan het decor voor de eindstrijd in het grootste clubtoernooi van Europa. De finales van 2020 en 2021 worden gespeeld in het Franz Horr Stadion in Wenen en het Gamla Ullevi in het Zweedse Götenborg, maar dat was al bekend.