Van den Brom 'meegesleurd' naar Ajax-AZ: 'Toen al zin in woensdag gekregen'

Van den Brom 'meegesleurd' naar Ajax-AZ: 'Toen al zin in woensdag gekregen'

03-03-2020 15:14
88

FC Utrecht-trainer John van den Brom heeft een intense zondagmiddag achter de rug. Eerst moest hij met zijn ploeg een pijnlijke nederlaag bij RKC Waalwijk slikken, vervolgens werd er koers gezet richting de Johan Cruijff Arena om Ajax-AZ te bekijken.

Aanvankelijk had hij, na de zeperd in Waalwijk, niet veel zin om de komende tegenstander in de halve bekerfinale aan het werk te zien. "Rick Kruys (de assistent-trainer, red.) sleurde me mee", vertelt hij aan Voetbal International. De hoofdtrainer zou er geen spijt van krijgen en was naar eigen zeggen getuige van een 'prachtige wedstrijd'. "We hebben een goede indruk gekregen hoe AZ Ajax heeft bestreden. Toen wij daar op die tribune zaten had ik al zin om die wedstrijd van woensdag te spelen."

Wedden

Meer odds

Van den Brom eist van zijn selectie een reactie na de tweed nederlaag tegen RKC van het seizoen, maar vertrouwt erop dat zijn spelers zich willen revancheren. "Een halve finale, ook nog eens thuis tegen Ajax in een uitverkocht huis. Jullie weten allemaal hoe dat leeft binnen de club en de stad. Dan ben ik niet bang dat ze zo lamlendig zullen spelen als zondag."

Ajax is bovendien niet in beste doen: Van den Brom denkt dan ook dat de ploeg van collega Erik ten Hag te verslaan is. "Dat heeft Heracles laten zien, FC Groningen, Getafe en AZ ook. Dat deden ze veelal op verschillende manieren. Het is aan ons om een eigen manier te vinden."

FC Utrecht en Ajax trappen woensdagavond om 20.45 uur af in De Galgenwaard. De winnaar van het duel treft Feyenoord of NAC Breda in De Kuip.