Van de Streek versiert penalty tegen Ajax: 'Je ziet dat hij me raakt toch?'

Van de Streek versiert penalty tegen Ajax: 'Je ziet dat hij me raakt toch?'

04-03-2020 23:09 Laatste update: 23:20
118

Sander van de Streek heeft woensdagavond een cruciale rol opgeëist in de bekerwinst tegen Ajax. De FC Utrecht-speler opende de score tegen de bekerhouder en versierde vervolgens ook de penalty waaruit de marge werd verdubbeld. Van de Streek benadrukt dat hij wel degelijk geraakt werd door Edson Álvarez, die de strafschop veroorzaakte.

Na ruim een half uur zette Van de Streek de 1-0 op het scorebord uit een vrije trap van Simon Gustafson. Andre Onana kwam uit zijn doel en daar kopte Van de Streek de bal behendig overheen. "De bal werd goed aangesneden en hij viel er lekker in. We hadden wel besproken dat de eerste zone vrijkwam", reageert de doelpuntenmaker voor de camera van FOX Sports.  

Ook bij de tweede treffer van FC Utrecht na 65 minuten speelde Van de Streek een hoofdrol. Ajacied Edson Álvarez zette een sliding in en na het contact met de Mexicaan ging Van de Streek gretig naar de grond. "Ik wilde net kappen en toen pakte hij m'n linkerbeen. Dat voelde ik en dan ga je liggen. Je ziet dat hij me raakt toch?"

Nu de finale is bereikt wil Van de Streek de beker ook winnen. In de finale treft de ploeg van trainer John van den Brom Feyenoord of NAC Breda, die donderdagavond in actie komen. "Utrecht staat er bekend om dat we in de beker goede prestaties neerzetten. Dit is uniek, dus nu willen we ook doorpakken."