Advocaat wil Feyenoord-contract nakijken: 'Niet aan premie voor dubbel gedacht'

Advocaat wil Feyenoord-contract nakijken: 'Niet aan premie voor dubbel gedacht'

05-03-2020 23:45 Laatste update: 06-03-2020 09:54
71

Het gaat Feyenoord voor de wind onder trainer Dick Advocaat. De Rotterdammers mogen na de 7-1 zege op NAC Breda in de halve finale van de KNVB Beker zelfs stiekem dromen van de dubbel.

Feyenoord is onder Advocaat nog ongeslagen. "Nee, ik heb geen premie in mijn contract opgenomen voor de dubbel. Daar heb ik eigenlijk niet aan gedacht", reageert de Kleine Generaal met een glimlach op de vraag van FOX Sports. "Misschien moet ik toch nog eens naar de kleine lettertjes in mijn contract kijken. Misschien heb ik er wel iets in staan. Maar laten we eerst zondag maar van Willem II winnen."

Advocaat zag Feyenoord in De Kuip nog slecht beginnen tegen NAC. "Wat zijn we aan het doen?, dacht ik. We begonnen echt heel slecht. Dat mag echt niet gebeuren. Voor hetzelfde geld kom je op achterstand. Maar na onze eerste treffer ging het verder gemakkelijk. Het was daarna een kwestie van 'hoe hoog zou de uitslag worden'. We kregen veel ruimte en scoorden op goede momenten. Dat mag ook wel tegen een Eerste Divisie-club, met alle respect. Maar met 7-1 winnen is leuk, niet alleen voor de toeschouwers."

Feyenoord neemt het in de finale van de KNVB Beker op tegen FC Utrecht op 19 april. Ook de landstitel is nog niet helemaal uit zicht. De achterstand op Ajax en AZ bedraagt zes punten. De Rotterdammers nemen het nog op tegen beide koplopers.