Roda JC stelt clubicoon aan als hoofdtrainer: De ideale kandidaat

Roda JC stelt clubicoon aan als hoofdtrainer: "De ideale kandidaat"

06-03-2020 16:36 Laatste update: 16:40
62

Roda JC heeft een nieuwe hoofdtrainer. René Trost (foto links) neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar. Hij volgt de ontslagen Jean-Paul de Jong op interim-basis op.

Trost is geen onbekende van Roda. Hij speelde maar liefst vijftien seizoenen voor de club uit Kerkrade en kwam tussendoor ook tien duels uit voor VVV-Venlo. Trost bekleedde meerdere functies bij Roda. Hij was hoofdtrainer, assistent-trainer, scout en hoofd jeugdopleidingen. Trost is momenteel werkzaam voor Stichting NOVIzorg en heeft van zijn werkgever toestemming gekregen om bij Roda aan de slag te gaan.

Assistent-trainer Maurice Verberne nam het stokje tijdelijk over van De Jong, maar mocht het seizoen niet afmaken omdat hij niet over de juiste trainerspapieren beschikt. Trost was bereid om Roda uit de brand te helpen.

"René is met zijn Roda-achtergrond de ideale kandidaat. Hij is hoofdtrainer, assistent, scout en hoofd jeugdopleidingen geweest bij de club", zegt technisch directeur Jeffrey van As van Roda op de clubsite. "René kent de mentaliteit van de club en heeft een brok aan ervaring. Het feit dat hij de club nu graag wil helpen geeft aan dat hij positief naar de ontwikkelingen kijkt die nu plaatsvinden binnen Roda JC."