Kraay jr.: 'Koeman 100% overtuigd van EK-deelname Memphis'

Kraay jr.: 'Koeman 100% overtuigd van EK-deelname Memphis'

09-03-2020 23:22
16

Bondscoach Ronald Koeman is ervan overtuigd dat Memphis Depay het EK gaat halen. Althans, dat zei de bondscoach van het Nederlands elftal volgens Hans Kraay jr.. Memphis liep in december een zware kruisbandblessure op.

Memphis is hard op weg om fit te worden, maar of het EK haalbaar is is nog maar de grote vraag. Als we de woorden van Kraay jr. mogen geloven is Koeman in ieder geval positief gestemd.

"Ik sprak Koeman een paar weken geleden bij de begrafenis van Carlo de Leeuw (overleden materiaalman Feyenoord, red.)", zegt Kraay jr. bij Veronica Inside. "Na al het verdriet ging het even over voetbal. Hij zei: ik ben er bijna voor de volle honderd procent van overtuigd dat Memphis het gaat halen. Hij zei ook dat het voor Oranje wel te hopen is dat Olympique Lyon hem nog drie à vier wedstrijden laat spelen, anders krijgen ze hem niet."

Johan Derksen is in ieder geval fel tegenstander. "Ik had gehoopt dat Koeman zo verstandig zou zijn om niet onverantwoord met clubkapitaal van Lyon om te gaan omdat hij een wedstrijdje wil winnen. Ik vind het tegen het asociale aan."

Naast Memphis is ook Donyell Malen geblesseerd. Steven Bergwijn zit eveneens in de lappenmand, maar zijn blessure schijnt minder ernstig te zijn.