'De winkels beginnen leeg te raken, ik ben bezorgd. De toestand is echt erg'

'De winkels beginnen leeg te raken, ik ben bezorgd. De toestand is echt erg'

Gepubliceerd: dinsdag 10 maart 2020 om 15:31di 10-03-2020 om 15:31

Laatste update: dinsdag 10 maart 2020 om 15:55di 10-03-2020 om 15:55

Atalanta-spelers Robin Gosens en Lennart Czyborra maken zich zorgen over de situatie rondom het coronavirus in Italië. De twee voormalig spelers van Heracles Almelo hebben voor even het zwaar getroffen Italië verlaten omdat ze dinsdagavond met Atalanta in de Champions League spelen tegen Valencia. 

"We kunnen in Valencia gewoon de straat op, de sfeer is normaal. Dat is wel even lekker", zegt Gosens tegen TC/Tubantia. "In Italië wacht ons een situatie waar moeilijk mee om te gaan is. Hoe gaat het verder? Hoe loopt het af? Niemand die het weet."

In Bergamo, waar Atalanta gevestigd is, zijn de straten vrijwel leeg. Iedereen wordt aangeraden thuis te blijven. "Daar kunnen wij echt niet tegen. Bovendien moet de hond uit, dus zoeken we plekken waar niemand komt. De winkels beginnen leeg te raken, maar we kunnen nog wel boodschappen doen. Voor een paar weken dan maar meteen, want je hebt geen idee hoe lang het duurt", aldus Gosens.

De twintigjarige Czyborra maakte deze winter de overstap van Heracles naar Atalanta. "Ik ben niet bang, maar we moeten wel voorzichtig zijn. Ik ben hier nog maar zo kort en dan gebeurt dit. Het enige wat we kunnen doen, is dealen met de situatie", aldus de Duitser. Gosens: "Ik woon hier al drie jaar, ik voel me verbonden, het is nu mijn thuis. Ik ben niet bang, maar wel heel bezorgd. De toestand is echt erg, er gaan steeds meer mensen dood."

Atalanta gaat dinsdagavond om 21.00 uur op bezoek bij Valencia. In Italië zijn alle binnenlandse sportevenementen, waaronder dus de Serie A, tot tenminste 3 april stilgelegd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws