Sluit ramen en deuren: zó kom je een tijdperk zonder voetbal door

Sluit ramen en deuren: zó kom je een tijdperk zonder voetbal door

13-03-2020 16:45 Laatste update: 14-03-2020 17:34
57

Het coronavirus heeft vrijwel heel voetballend Europa in zijn greep. Alle competities zijn stilgelegd door de bonden en dus blijft er weinig over voor ons om te kijken, toch? Een periode zonder voetbal, dat kunnen wij ons bij VoetbalPrimeur ook moeilijk voorstellen. Daarom geven wij jou een aantal tips, om de periode zonder voetbal door te komen!

Netflix & Chill
Om te beginnen blijven we wel bij onze geliefde sport. Nu Nederland aan het hamsteren geslagen is, kun jij op de bank neerploffen met een flinke zak chips en biertje (of zes). Kijk naar de ondergang van Sunderland in de serie 'Sunderland til I die' of aanschouw juist naar de opmars richting de wereldtitel door de ogen van Antoine Griezmann in de documentaire 'Antoine Griezmann: The Making of a Legend'. Allebei uitgekeken? Schakel dan in de zesde versnelling door naar Formule 1: Drive to Survive, want de Formule 1 is inmiddels ook volledig afgelast.

Start een carrière als eSporter
Nu je eindelijk wat tijd om handen hebt, kun je laten zien dat je beter bent dan al die zogenaamde eSporters van Eredivisie-clubs. Genoeg tijd om FIFA 20 spelen en iedereen van de mat te spelen in de Weekend League. Speel en handel je ideale elftal bij elkaar en wie weet zien we jou volgend seizoen terug in de eDivisie. Wie zet het record Rage Quits?

Virtuele Guardiola
Niet de genen en het talent om iedereen te verslaan in FIFA, maar denk je dat je het spelletje begrijpt? Haal Football Manager 2020 in huis en vertaal jouw voetbalvisie naar het veld. Denk jij dat je het in je hebt om Helmond Sport naar de Champions League te leiden? Laat het zien in deze uitgebreide management-game. Jij bent de baas over de tactieken, transfers en de trainingen. En lukt het je niet om te winnen, staan er in ieder geval geen supporters in je voortuin die om je ontslag vragen.

Thuis voetballen
Schuif je banken en tafel naar de zijkant van je kamer en haal je voetbal uit de schuur. Je balcontrole moet natuurlijk on point blijven, dus train je skills lekker in je woonkamer. Verbeter je techniek door hoog te houden of oefen trucs die je nog niet onder controle hebt.

Dit filmpje laat zien hoe je dat kunt doen. Zorg ervoor dat er niks in je woonkamer staat wat kapot kan gaan, mocht je over niet zo'n fabuleuze techniek beschikken als Lionel Messi.

Lees voetbalboeken
In de voetbalwereld zijn talloze boeken uitgebracht. Van biografieën tot verhalen over iconische toernooien. Weet je niet waar je moet beginnen? De biografiëen van Andy van der Meyde of Zlatan Ibrahimovic zijn uitstekende boeken die je het voetbal vanuit een andere hoek laat bekijken.

Ben jij in het veld een heethoofd die het liefst zo veel mogelijk commentaar heeft op de scheidsrechter. Lees dan het boek over Bas Nijhuis. Door zijn vaak humoristische manier van communiceren richting spelers denk je voortaan wel twee keer na voor je iets roept.

Bekijk oude wedstrijden
"Is het zo'n dag?! Ja het is zo'n dag!" Na jaren van afwezigheid is Nederland eindelijk weer te bewonderen op een eindtoernooi. De KNVB maakte bekend dat het oefenduel tussen Nederland en Spanje niet door zal gaan. Maar om alvast in de EK-stemming te komen (alsjeblieft, laat het EK doorgaan), kijk je toch gewoon de wedstrijd op het WK van 2014 terug?



Reportage met Broederliefde
Volgende week publiceren we op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur een uitgebreide reportage met de rappers van Broederliefde, fans van Sparta Rotterdam. We praten over hun vriend Hakim Ziyech, voetballende rappers en de rivaliteit met Feyenoord. Abonneer je hier op het kanaal van VoetbalPrimeur voor reportages en andere video's tijdens de coronabreak

Hoe ga jij deze voetballoze periode overleven? Laat het weten in de comments!