'Medische staf-leden Serie A-clubs sceptisch: hervatting op 3 april onhaalbaar'

'Medische staf-leden Serie A-clubs sceptisch: hervatting op 3 april onhaalbaar'

16-03-2020 07:06
8

Het lijkt er niet op dat de Serie A op 3 april hervat kan worden. Steeds meer mensen in Italië testen positief op het coronavirus en meerdere medische staf-leden van Serie A-clubs zijn van mening dat een hervatting van de competitie begin april te ambitieus is.

In Italië hoopt men dan ook op 3 mei verder te kunnen met de Serie A. La Repubblica meldt dat de meeste leden van de medische staf van Serie A-clubs er vrijwel zeker van zijn dat het nodig is de competitie een maand langer stil te leggen, tot minstens 3 mei. Mocht het lukken dan weer te beginnen, wordt er verwacht voor 30 juni klaar te zijn.

Bij Sampdoria hebben inmiddels zeven spelers positief getest op het virus, maar ook bij Fiorentina (3) en Juventus (1) zijn spelers besmet. Heel Italië zit op het moment in 'lockdown', maar de verspreiding van het coronavirus neemt nog niet af onder de bevolking in het land.

In dit geval wordt er verwacht dat het EK van aankomende zomer verplaatst gaat worden naar volgend jaar, zodat de clubs in verschillende landen genoeg tijd krijgen de competities af te ronden.