Johan Cruijff Arena moet 'goed puzzelen': 'En kijken naar de financiële gevolgen'

Johan Cruijff Arena moet 'goed puzzelen': 'En kijken naar de financiële gevolgen'

Gepubliceerd: dinsdag 17 maart 2020 om 17:24di 17-03-2020 om 17:24

Ook de Johan Cruijff Arena voelt de gevolgen van de verplaatsing van het EK van deze zomer naar medio 2021. Stadiondirecteur Henk Markerink toont desondanks begrip voor de beslissing van de UEFA, die dinsdag de knoop doorhakte.

"Bij ons was het natuurlijk al een week alarmfase één", zegt Markerink tegen het Algemeen Dagblad. "De beslissing om het EK een jaar uit te stellen naar de zomer van 2021 is een drastische, maar vooral ook heel begrijpelijk. Het toernooi wordt door heel Europa gespeeld. Met dus heel veel verplaatsingen en reizigers. Als voetbalbond kun je daar nooit de verantwoordelijk voor dragen in deze coronacrisis."

In Amsterdam staan drie groepswedstrijden en een achtste finale op de planning. Van simpel gesteld 'alles een jaartje opschuiven' is geen sprake. "Voor 2021 stonden er met potlood al wat concerten in onze agenda rond die periode. We zullen de komende weken gebruiken om goed te puzzelen en te bekijken welke financiële gevolgen dat heeft", vertelt Markerink.

Volgens de directeur van de Arena is het besluit niet voor elk stadion even ingrijpend. "In Bakoe in Azerbeidzjan bijvoorbeeld is veel minder activiteit dan bij ons. Een verplaatsing naar aankomende winter was voor ons wat dat betreft gunstiger geweest. Maar ik snap heel goed dat deze keuze is gemaakt. Met -15 in bijvoorbeeld Sint-Petersburg spelen, is ook geen optie."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws