EFL schiet Engelse clubs te hulp: financiële vergoeding vanwege coronavirus

EFL schiet Engelse clubs te hulp: financiële vergoeding vanwege coronavirus

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 20:10wo 18-03-2020 om 20:10

Laatste update: woensdag 18 maart 2020 om 20:15wo 18-03-2020 om 20:15

De English Football League (EFL) heeft bekend gemaakt de Engelse profclubs financieel te gaan vergoeden vanwege de massale uitbraak van het coronavirus. De clubs lopen veel inkomsten mis, nu de competities zijn stilgelegd.

De EFL maakt dat woensdag bekend in een uitgebreid statement. Het gaat hierbij om clubs in het Championship, de League One en League Two. Van de Premier League-clubs wordt verwacht dat zij een financiële buffer hebben opgebouwd en daardoor de gevolgen zelf op kunnen vangen. De clubs in de lagere divisies zijn volgens de EFL meer afhankelijk van inkomsten op wedstrijddagen, die nu dus wegvallen.

Er is een bedrag van ruim 53 miljoen euro beschikbaar gesteld om clubs die door het stilleggen van de competities in acute geldnoot komen te helpen. Daarnaast zou er nog meer financiële steun vanuit de Britse overheid kunnen komen, maar hierover is nog niets bekend.

De EFL hoopt het huidige seizoen 'gewoon' uit te kunnen spelen, zo valt uit de verklaring op te maken, maar het is dus nog niet duidelijk wanneer er weer gespeeld zou kunnen worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws