Dumfries steunt ploeggenoten bij PSV: 'Zitten in Eindhoven, kunnen nergens heen'

Dumfries steunt ploeggenoten bij PSV: 'Zitten in Eindhoven, kunnen nergens heen'

19-03-2020 07:34
37

Denzel Dumfries pakt ook zijn verantwoordelijkheid nu de PSV-spelers zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Vooral voor de buitenlandse spelers, die verder niemand hebben, kan deze situatie lastig zijn, erkent Dumfries.

"Ik probeer er voor de buitenlandse jongens te zijn", begint Dumfries in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad. "Ze zitten in Eindhoven en kunnen nergens heen. Het is belangrijk om ze er online bij te betrekken, omdat we nu niet even de stad in kunnen gaan. Ik vraag vaak of ze het goed volhouden en probeer ze steun te geven. (...) Aanvoerder blijf ik ook nu."

Toch plaatst Dumfries de huidige situatie in perspectief. Volgens de verdediger zijn er belangrijkere dingen in het leven dan voetbal. "Wat wij nu bij PSV meemaken, is heel beperkt in vergelijking met mensen die echt getroffen zijn. De beelden uit Italië zijn verschrikkelijk. Het is een moorddadig virus. Een monster. Dan is voetbal maar even 'gewoon' sport."

Trainen
De PSV-spelers krijgen van de club een trainingsschema mee, waardoor ze in huis verder kunnen trainen. Veel naar buiten gaan zit er niet in voor de spelers. "We kunnen alleen het hoogst noodzakelijke buiten doen en je kunt niet langs je opa en oma, om maar iets te noemen. Af en toe probeer ik te trainen op een veldje, maar het is lastig. Er zijn heel veel kinderen op de veldjes en het is belangrijk om nu even afstand te houden. Ik probeer wat te joggen, maar blijf het meeste binnen", sluit Dumfries af.